info@dertec.nl | +31 (0)71 409 2 409

Geavanceerde variatoren met een groot regelbereik

Met name bij pompen, roeren en mengen kan het van belang zijn om het toerental te regelen. Variatoren of frequentieregelaars kunnen ervoor zorgen dat dit traploos gebeurt, waardoor er nog preciezer en flexibeler gewerkt kan worden. De geavanceerde variatoren van Dertec maken gebruik van innovatieve techniek, waardoor ze nog nauwkeuriger en stiller zijn. Zo weet u zeker dat uw machines altijd op het gewenste toerental draaien

De toplijn variatoren van Dertec


De kogelvariatoren of ook planeetrolvariatoren van Dertec zijn oorspronkelijk ontwikkeld door het degelijke Duitse BKD Antriebstechnik. Na overname van dit bedrijf door Dertec is besloten deze variatoren in Nederland door te ontwikkelen. Door het gebruik van kogels in plaats van regelschijven is inslijten niet meer mogelijk en is de kwaliteit van de variatoren sterk verbeterd. Ze zijn geluids- en trillingsarm en zijn in stilstand regelbaar. Bovendien hebben ze een regelbereik van 0-100 procent. Juist waar frequentie gestuurde aandrijving niet gewenst is, zijn de BKD kogelvariatoren een ideale oplossing.

Diverse opties hoogwaardige variatoren

Vanzelfsprekend kunt u de variatoren verkrijgen in diverse modellen en uitvoeringen met diverse opties. Zo zijn er typen variatoren die geschikt zijn voor IEC motoraanbouw en samenbouw met RVS reductoren en RVS wormwielkast. Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie is er een uitvoering in RVS. Er is zelfs ook een ATEX uitvoering of een siliconen-vrije uitvoering in ons assortiment. Ook is elektrische verstelling of verstelling met een buigzame as mogelijk. Kortom: bij Dertec kunt u terecht voor variatoren die geschikt zijn voor de meest veeleisende of specialistische klussen.

Variatoren met goede service en snelle levering

Onze deskundige en vriendelijke medewerkers nemen de tijd om met u samen te kijken welke variatoren en andere aandrijving het beste past bij uw bedrijfsprocessen. Uw machines hoeven echter nooit lang stil te staan, want met de snelle levering van de variatoren staan uw machines vrijwel meteen weer volop te draaien. Voor de prijs hoeft u het ook niet met minder te doen, want de aandrijfproducten van Dertec staan bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wilt u meer informatie over variatoren of aandrijvingstechniek? Bel of mail gerust voor een vrijblijvende kennismaking of een offerte naar +31 (0)71 409 2 409 of info@dertec.nl.